Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων αύριο (7/1) στο Βερολίνο λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας

Γερμανία: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων αύριο (7/1) στο Βερολίνο λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας
Το συνδικάτο Verdi που εκπροσωπεί 23.000 εργαζόμενους στον τομέα ασφαλείας στα αεροδρόμια επιδιώκει αύξηση των μισθών στα 20 ευρώ την ώρα από 17 που είναι σήμερα 
Προβλήματα στα δρομολόγια των αεροσκαφών αναμένονται αύριο (7/1) στη Γερμανία εξαιτίας των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσει το προσωπικό ασφαλείας στα αεροδρόμια του Βερολίνου, με αίτημα την αύξηση των μισθολογικών απολαβών τους.
Η στάση εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί έπειτα από κάλεσμα της συνδικαλιστικής ένωσης Verdi, θα ξεκινήσει στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα έως τις 08.45 τοπική ώρα στα αεροδρόμια Tegel και Schoenefeld.
Περίπου 80 πτήσεις αναμένεται να επηρεαστούν, κυρίως στο Tegel, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας.
H Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει τέσσερις πτήσεις που επρόκειτο να εκτελέσουν το δρομολόγιο Βερολίνο-Φρανκφούρτη και τέσσερις πτήσεις με το δρομολόγιο Βερολίνο-Μόναχο. Οι περίπου 850 επιβάτες τους θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριό τους για να ταξιδέψουν με τρένο, σύμφωνα με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία, που "εκφράζει τη λύπη της καθώς οι επιβάτες της ξεκινούν τη νέα χρονιά με προβλήματα".
Το συνδικάτο Verdi, το οποίο εκπροσωπεί 23.000 εργαζόμενους στον τομέα ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας, επιδιώκει μια αύξηση των μισθών στα 20 ευρώ την ώρα. Στα αεροδρόμια Tegel και Schoenefeld, το ωριαίο κόστος εργασίας ορίζεται στα 17,12 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης