Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η May μπορεί να μεταθέσει και πάλι την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το Brexit

Βρετανία: Η  May μπορεί να μεταθέσει και πάλι την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το Brexit
Απομένουν τρεις μήνες από τη μέρα που η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει επίσημα από την ΕΕ
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, μπορεί να μεταθέσει και πάλι για το μέλλον την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την επικύρωση  της συμφωνίας του Brexit, κι ενώ απομένουν τρεις μήνες από τη μέρα που η χώρα θα πρέπει να αποχωρήσει επίσημα από την ΕΕ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Telegraph.
H Telegraph υποστηρίζει ότι συνεργάτες της May εκπονούν ένα σχέδιο, σύμφωνα  με το οποίο η έγκριση της συμφωνίας από τους βουλευτές θα εξαρτάται από περαιτέρω παραχωρήσεις που θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εφημερίδα έγραψε ότι η κίνηση έχει στόχο να αποδυναμώσει τις αντιθέσεις των αντιπολιτευόμενων στη συμφωνία που έχει συνάψει η May με τις Βρυξέλλες και να της δώσει παράλληλα και περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Η May αναγκάστηκε να αναβάλει τον Δεκέμβριο του 2018 την ψηφοφορία για τη συμφωνία για το Brexit, καθώς συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και μέσα από το ίδιο της το κόμμα.
Η ψηφοφορία προγραμματίστηκε εκ νέου για τις 14 Ιανουαρίου, μετά από μία συζήτηση για τη συμφωνία που θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.
Η Βρετανία είναι να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου και το γεγονός ότι η May δεν έχει καταφέρει να περάσει τη συμφωνία από το κοινοβούλιο, έχει προκαλέσει συναγερμό στους επιχειρηματίες και τους επενδυτές, που φοβούνται το ενδεχόμενο μη συμφωνίας.
Η πρωθυπουργός επαναλαμβάνει από την πλευρά της τις συνέπειες, που θα υπάρξουν αν το κοινοβούλιο δεν στηρίξει την πρότασή της, υποστηρίζοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση διακυβεύεται ακόμα και η δημοκρατία, καθώς δεν θα υλοποιηθεί το δημοψήφισμα του 2016 για έξοδο από την ΕΕ.
Οι Sunday Times έγραψαν με τη σειρά τους ότι βουλευτές , συμπεριλαμβανομένων κάποιων Συντηρητικών,  θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μίας μη συμφωνίας για το Brexit, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος το υπουργείο Οικονομικών να χάσει το δικαίωμα χρηματοδότησης έκτακτων  αναγκών , στην περίπτωση που το  κοινοβούλιο δεν συμφωνήσει η Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης