Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για όσο χρειαστεί - Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Coeure (ΕΚΤ): Τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για όσο χρειαστεί - Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί
Ο Γάλλος αξιωματούχος χαρακτήρισε ως «επαρκή» τα τρέχοντα επίπεδα ανάπτυξης στην ευρωζώνη
Τη θέση ότι τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί, διατύπωσε σήμερα (4/1) ο Benoit Coeure, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πληθωρισμού στο 2%.
Ειδικότερα, μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «Inter radio», ο Benoit Coeure ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα επιτόκια που ορίσαμε για την οικονομία της ευρωζώνης θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2019 και για όσο διάστημα χρειαστεί».
Παράλληλα, ο Γάλλος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι με την επιβράδυνση της ανάπτυξης εξαιτίας των ανησυχιών για τις εμπορικές εντάσεις, έχει δημιουργηθεί ο κίνδυνος μίας νέας οικονομικής κρίσης, για την οποία «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».
Ωστόσο, ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαρακτήρισε ως «επαρκή» τα τρέχοντα επίπεδα ανάπτυξης στην ευρωζώνη.
Οι παραπάνω δηλώσεις του Benoit Coeure έρχονται να επιβεβαιώσουν την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το τρέχον έτος, διατηρώντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της πολιτικής της σε περίπτωση που αυξηθούν οι καθοδικές πιέσεις.
Νωρίτερα, η Eurostat δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τον ετήσιο πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο του 2018, όπου σημειώθηκε επιβράδυνση στο 1,6% έναντι 1,9% τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι περί τις 2:30 μ.μ. το ευρώ ενισχύεται κατά +0,17% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, ατα 1,1411 δολ. ενώ αντίθετα καταγράφεται πτώση της τάξεως του -0,14% έναντι της στερλίνας, στις 0,9004 στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης