Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 52,6 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 52,6 μονάδες ο PMI
Η παραγωγή του ιαπωνικού μεταποιητικού κλάδου αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Απρίλιο του 2018
Οριακή άνοδο σημείωσε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (4/1) στοιχεία της Markit, δεχόμενα ώθηση κυρίως από τον τομέα της παραγωγής.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,6 μονάδες, έναντι 52,4 μονάδων τον Νοέμβριο του 2018, καθώς η παραγωγή αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Απρίλιο του 2018.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν επίσης με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών.
«Τα τελευταία στοιχεία για τον μεταποιητικό PMI του Δεκεμβρίου έδειξαν ότι η ιαπωνική οικονομία παραγωγής αγαθών φαίνεται έτοιμη να συνεισφέρει σε μία ανάκαμψη της ανάπτυξης του ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο του 2018», σχολιάζει ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.
«Η παραγωγή αυξήθηκε με τους ισχυρότερους ρυθμούς από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ενώ η ανάπτυξης των νέων παραγγελιών σημείωσε επίσης βελτίωση», προσθέτει ο κ. Hayes, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «τα στοιχεία μας παρέχουν έναν λόγο ώστε να παραμείνουμε επιφυλακτικοί για τις προοπτικές ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης