Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Θα ανακάμψει η αγορά μετά τη μικρή «αναποδιά» του Δεκεμβρίου - Πολύ καλές οι σχέσεις με τον Kim

Trump: Θα ανακάμψει η αγορά μετά τη μικρή «αναποδιά» του Δεκεμβρίου - Πολύ καλές οι σχέσεις με τον Kim
Η αμερικανική αγορά  θα ανακάμψει μόλις οι ΗΠΑ «επιδιορθώσουν» τις εμπορικές τους συμφωνίες, εκτίμησε ο Donald Trump
Σε μια «μικρή αναποδιά» απέδωσε τη δραματική πτώση του Δεκεμβρίου 2018 στη Wall Street ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ενώ διαβεβαίωσε πως η αγορά θα ανακάμψει μόλις οι ΗΠΑ «επιδιορθώσουν» τις εμπορικές τους συμφωνίες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά τις εν εξελίξει εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, αναφέροντας πως προχωρούν πολύ καλά.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι χρειάζεται μια «μικρή βοήθεια» από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για τις αγορές.
H Fed έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο «στόχαστρο» του Trump, ο οποίος διαφωνεί με τις αυξήσεις των επιτοκίων. 
Παράλληλα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Trump ανέφερε ότι έλαβε μια «φοβερή» επιστολή από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, με τον οποίο «πιθανόν» θα ξανασυναντηθούν σύντομα.
«Μόλις έλαβα μια φοβερή επιστολή από τον Kim Jong Un.
Έχουμε πραγματικά αποκτήσει μια πολύ καλή σχέση.
Πιθανόν θα έχουμε άλλη μια συνάντηση», δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, διευκρινίζοντας, εντούτοις, ότι δεν υπάρχει «καμία επείγουσα ανάγκη».
Ο Trump υπεραμύνθηκε των διαπραγματεύσεών του με τον Kim και επισήμανε ότι δεν έδωσε ποτέ έμφαση στην ταχύτητα της διαδικασίας αποπυρηνικοποίησης της Πιονγκγιάνγκ.
Αναφορικά με τη διαμάχη με τους Δημοκρατικούς σχετικά με τη χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, που έχει οδηγήσει στο κυβερνητικό «shutdown», ο Trump τόνισε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται ένα «φυσικό εμπόδιο» στα νότια σύνορά τους.
Ερωτηθείς εάν θα δεχθεί μια συμφωνία χρηματοδότησης της κυβέρνησης με λιγότερα από 5 δισ. δολ. για το τείχος, ο Trump επανέλαβε ότι το νούμερο αυτό είναι πολύ μικρό, ενώ τόνισε ότι το «shutdown» θα μπορούσε να διαρκέσει για «μεγάλο διάστημα». 
Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επισημάνει με tweet του ότι το Μεξικό χρηματοδοτεί την κατασκευή του τείχους μέσω της εμπορικής Συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά (USMCA), η οποία θα αντικαταστήσει τη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA).
Ο Trump επέμεινε επίσης ότι η χρηματοδότηση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προσπαθεί να εξασφαλίσει είναι «πολύ μικρή» αν αναλογιστεί κανείς αυτά που θα αποκομίσουν ως όφελος οι ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης