Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Οι εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ θα ενισχυθούν περαιτέρω το 2019 μέσω της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών

Ν. Κορέα: Οι εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ θα ενισχυθούν περαιτέρω το 2019 μέσω της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών
Το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι η τροποιημένη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα τεθεί σε εφαρμογή αύριο 1/1
Στο γεγονός ότι η συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών (FTA) μεταξύ Νότιας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών θα τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, αναφέρθηκε σήμερα (31/12) το Υπουργείο Εμπορίου της Σεούλ, τονίζοντας ότι η σχετική συμφωνία θα ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.
Ειδικότερα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα, το νοτιοκορεατικό Υπουργείο ανέφερε ότι οι δύο χώρες θα ενημερώσουν αύριο Τρίτη (1/1) η μία την άλλη ότι οι εσωτερικές διαδικασίες αναφορικά με την ολοκλήρωση των νομικών και διαδικαστικών απαιτήσεων για την εφαρμογή της συμφωνίας έχουν ολοκληρωθεί.
Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες είχαν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την τροποποίηση της μεταξύς τους συμφωνίας στα τέλη Μαρτίου, ενώ η αναθεωρημένη συμφωνία επικυρώθηκε από το νοτιοκορεατικό κοινοβούλιο νωρίτερα εντός του μήνα.
«Ο ρόλος της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών Νότιας Κορέας και ΗΠΑ θα ενισχύσει περαιτέρω το βασικό πλαίσιο των ήδη ισχυρών σχέσεων», σχολιάζει η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Παράλληλα, η πλευρά της Σεούλ πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες τροποποίησαν γρήγορα την εμπορική συμφωνία προκειμένου να μειώσουν την αστάθεια και να σταθεροποιήσουν το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ τους.
Βάσει της αναθεωρημένης συμφωνίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν τους δασμούς της τάξεως του 25% στις εισαγωγές φορτηγών που κατασκευάζονται στη Νότια Κορέα μέχρι το 2041, ενώ η Σεούλ συμφώνησε να αυξήσει την ποσόστωση των αμερικανικών αυτοκινήτων που απαλλάσσονται από τους εγχώριους κανονισμούς στα 50.000 από 25.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης