Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά 2 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 49,4 μονάδες ο PMI

Κίνα: Σε χαμηλά 2 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 49,4 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης μη μεταποιητικού κλάδου για τον ίδιο μήνα ενισχύθηκε στις 53,8 μονάδες έναντι 53,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα
Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών σημείωσε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (31/12) στοιχεία της κυβέρνησης, αντικατοπτρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI κατέγραψε συρρίκνωση στις 49,4 μονάδες, έναντι 50 μονάδων τον Νοέμβριο, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016.
Παράλληλα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας υποχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος στις 50 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες υποχώρησε επίσης στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2016, και συγκεκριμένα στις 49,7 μονάδες, ενώ ο δείκτης που αφορά την παραγωγή κατέγραψε σημαντική πτώση στις 50,8 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον Νοέμβριο.
Ο υποδείκτης που αφορά τις εξαγωγές, και ο οποίος αποτελεί ένδειξη για την εξωτερική ζήτηση που υπάρχει προς τα κινεζικά αγαθά υποχώρησε στις 46,6 μονάδες, έναντι 47 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, η Υπηρεσία δημοσίευσε και τον δείκτη μη μεταποιητικού κλάδου για τον ίδιο μήνα, όπου σημειώθηκε άνοδο στις 53,8 μονάδες έναντι 53,4 μονάδων τον Νοέμβριο του 2018.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο σύνθετος δείκτης PMI να καταγράψει οριακή πτώση στις 52,6 μονάδες, έναντι 52,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης