Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Express: Αισιόδοξη η Βρετανίδα πρωθυπουργός May για την έκβαση της ψηφοφορίας του Brexit στο κοινοβούλιο

Daily Express: Αισιόδοξη η Βρετανίδα πρωθυπουργός May για την έκβαση της ψηφοφορίας του Brexit στο κοινοβούλιο
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η πλευρά της Theresa May εμφανίζεται σίγουρη για την έκβαση της ψηφοφορίας
Ιδιαίτερα αισιόδοξοι εμφανίζονται η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, και οι σύμμαχοί της αναφορικά με την ψηφοφορία για το Brexit στο κοινοβούλιο τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με σημερινό (25/12) δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Express.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που σχετίζονται με το ζήτημα, οι στενότεροι βοηθοί της Theresa May είναι πεπεισμένοι ότι η ψηφοφορία για το Brexit μπορεί να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων στις 14 Ιανουαρίου του 2019, ακόμα και αν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί δύο φορές.
Μάλιστα, η πλευρά της Βρετανίδας πρωθυπουργού τονίζει ότι οι προοπτικές μη συμφωνίας για το Brexit έχουν «τρομάξει» τους ευρωσκεπτικιστές βουλευτές της Βρετανίας, γεγονός που ενισχύει τις πιθανότητε υπέρ της συμφωνίας.
Ωστόσο, ένας εκ των υπουργών δήλωσε ότι το να πειστεί ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος, Jacob Rees-Mogg, αποτελεί ακόμα «ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη».
Σημειώνεται ότι η Theresa May χρειάζεται 320 ψήφους στη Βουλή των Κοινοτήτων προκειμένου να «περάσει» το σχέδιο για το Brexit.
Παράλληλα, η ίδια ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο οφείλει να επιστρέψει στις 2 Ιανουαρίου από τις διακοπές των Χριστουγέννων, δηλαδή πέντε μέρες πριν από το υπόλοιπο Κοινοβούλιο, προκειμένου να συζητήσουν τις επιλογές που υπάρχουν αναφορικά με το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης