Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χριστούγεννα στην Ουάσινγκτον και όχι στην Φλόριντα για τον Trump με το "shutdown"

ΗΠΑ: Χριστούγεννα στην Ουάσινγκτον και όχι στην Φλόριντα για τον Trump με το
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα περάσει με την οικογένειά του τις ημέρες των Χριστουγέννων στο πολυτελές του θέρετρο στη Φλόριντα
Στην Ουάσινγκτον θα παραμείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων «εξαιτίας του shutdown», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Huckabee Sanders.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδίαζε να περάσει με την  οικογένειά του τις ημέρες των Χριστουγέννων  στο πολυτελές του θέρετρο στη Φλόριντα, κάτι που όμως δεν θα γίνει μετά το λεγόμενο shutdown της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δηλαδή την  αναστολή της λειτουργίας ορισμένων ομοσπονδιακών δημόσιων υπηρεσιών, που τέθηκε σε ισχύ μετά την αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Κογκρέσου και του D. Trump, για την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2019 και κατά συνέπεια την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης και τις προσπάθειες που έγιναν για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο γύρω από τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Ο ίδιος ο Trump είχε δηλώσει από την Παρασκευή την πρόθεσή του να μην ταξιδέψει στη Φλόριντα, αλλά να παραμείνει στην αμερικανική πρωτεύουσα σε περίπτωση που ο ίδιος και οι βουλευτές του δεν καταφέρουν να επιτύχουν μια συμφωνία για την αποφυγή μιας μερικής αναστολής λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει για πόσο θα παραμείνει στην Ουάσινγκτον.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης