Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστικό θρίλερ γύρω από το deal των 5,2 δισ. δολαρίων ανάμεσα σε Embraer και Boeing

Δικαστικό θρίλερ γύρω από το deal των 5,2 δισ. δολαρίων ανάμεσα σε Embraer και Boeing
Oμοσπονδιακός δικαστής άσκησε έφεση σε μια απόφαση η οποία είχε αναστείλει την πώληση της Embraer
Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός δικαστής ανέτρεψε δικαστική απόφαση, που έθετε εμπόδια στην πρόθεση της κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών  Embraer να πωλήσει το 80% του τμήματος αεροναυπηγικής της στην Boeing και το δικαστικό θρίλερ γύρω από την υπόθεση συνεχίζεται. 
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Agencia Estado,  ομοσπονδιακός δικαστής άσκησε έφεση σε μια απόφαση η οποία είχε αναστείλει την πώληση νωρίτερα την εβδομάδα.
Η απόφασή της ανταποκρίνεται σε αίτημα του γενικού εισαγγελέα της Βραζιλίας ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η απορριπτική εντολή θα έβλαπτε την οικονομία.
Οι νομικές προκλήσεις της συμφωνίας, οι οποίες θα αναδιαμορφώσουν την παγκόσμια αγορά αεροπορικής μεταφοράς επιβατών, ήταν άφθονες και συνηθισμένες στα deal της Βραζιλίας εν γένει, σημειώνει το Reuters.
Οι Boeing και Embraer ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (17/12) ότι είχαν οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας, εκτιμώντας το τμήμα αεροναυπηγικής της βραζιλιάνικης εταιρείας στα 5,26 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η συμφωνία χρειάζεται έγκριση από την κυβέρνηση της Βραζιλίας, επειδή κατέχει τη λεγόμενη «χρυσή μετοχή» στην Embraer, η οποία της δίνει το δικαίωμα βέτο σε στρατηγικές αποφάσεις και σε οποιαδήποτε αλλαγή ελέγχου.
Η Embraer ζήτησε επισήμως την έγκριση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης και αναμένεται εντός 30 ημερών.
Την Πέμπτη, ένας δικαστής εξέδωσε την απόφαση που εμποδίζει την προτεινόμενη συμφωνία, απαντώντας σε προσφυγή σωματείου εργαζομένων της Embraer στο Σάο Χοσέ ντο Κάμπο, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης