Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σταθερή παραμένει η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Ιανουάριο 2019 - Στις 10,4 μονάδες ο δείκτης GfK

Γερμανία: Σταθερή παραμένει η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Ιανουάριο 2019 - Στις 10,4 μονάδες ο δείκτης GfK
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σταθερός παρέμεινε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (21/12) στοιχεία του ινστιτούτου GfK, καθώς η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και η στασιμότητα που επικρατεί σχετικά με το Brexit συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχίες.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταλανωτικής εμπιστοσύνης του GfK αναμένεται να διαμορφωθεί στις 10,4 μονάδες, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση του δείκτη στις 10,3 μονάδες.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η πτώση οφείλεται κυρίως στις εμπορικές ετάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτιειών, την Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit αποτέλεσε επίσης έναν από τους κύριους λόγους που αντιστάθμισαν μία ενδεχόμενη αύξηση.
Σημειώνεται ότι το GfK χρησιμοποιεί τρεις υποδείκτες που αφορούν το τρέχοντα μήνα προκειμένου να διαμορφώσει τον συνολικό δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον επόμενο μήνα: τους υποδείκτες των οικονομικών πρσδοκιών, των προσδοκιών εισοδήματος και της τάσης προς αγορά.
Ο υποδείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε στις 14,1 μονάδς για τον Δεκέμβριο, έναντι 17,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2017.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες εισοδήματος αυξήθηκε στις 53,8 μονάδες, έναντι 50,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης τάσης προς αγορά υποχώρησε στις 53,1 μονάδες, έναντι 57,5 μονάδων τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης