Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Δεν αποφυλακίζεται ο Lula – Η υπόθεση θα επανεξεταστεί τον Απρίλιο του 2019

Βραζιλία: Δεν αποφυλακίζεται ο Lula – Η υπόθεση θα επανεξεταστεί τον Απρίλιο του 2019
Απόφαση του προέδρου του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας
Στη φυλακή θα παραμείνει ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Luiz Inacio Lula da Silva καθώς ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας ακύρωσε την απόφαση, την οποία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ένα από τα μέλη του Δικαστηρίου και που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποφυλάκιση του Lula.
«Αναστέλλω την επενέργεια της απόφασης που ελήφθη σήμερα», ανέφερε ο Dias Toffoli, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, σε επίσημο έγγραφο το οποίο περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.
Νωρίτερα ο δικαστής Marco Aurelio Melloείχε κάνει αποδεκτή μια προσφυγή, αποφαινόμενος ότι μπορούν να αποφυλακίζονται όσοι έχουν υποβάλει εφέσεις και οι υποθέσεις τους δεν έχουν τελεσιδικήσει.
Επρόκειτο για μια απόφαση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση του Lula, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο εκτίει ποινή 12 ετών κάθειρξης για διαφθορά.
Κατόπιν της υπόθεσης του προέδρου Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας η υπόθεση του Lula θα εξεταστεί εκ νέου στις 10 Απριλίου του 2019 από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης