Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΒΡ πουλά περιουσιακά στοιχεία που κατέχει στις ΗΠΑ, στα 3 δισ. δολάρια τα έσοδα

tags :
Η ΒΡ πουλά περιουσιακά στοιχεία που κατέχει στις ΗΠΑ, στα 3 δισ. δολάρια τα έσοδα
Η ΒΡ πουλά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ
Τη διαδικασία πώλησης περιουσιακών στοιχείων (οικόπεδα πετρελαίου και φυσικού αερίου) που κατέχει στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινά η British Petroleum (BP), αποσκοπώντας στην είσπραξη άνω των 3 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.
Το ποσό θα διατεθεί για την αποπληρωμή περιουσιακών στοιχείων που αγόρασε ο βρετανικός κολοσσός από τη BHP Billiton, επισημαίνεται.
Επί αυτού, υπενθυμίζεται πως -τον περασμένο Ιούλιο- η BP εξαγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της BHP Billiton στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς, με προσφορά ύψους 10,5 δισ. δολαρίων, κέρδισε τη Chevron.
Η εξαγορά βάζει ξανά τη BP στο παιχνίδι της αμερικανικής αγοράς, για πρώτη φορά μετά την ασύλληπτη καταστροφή του Deepwater Horizon, ενώ συμβάλλει στον ανασχηματισμό των περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των ενεργειακών εταιρειών, παγκοσμίως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, επί του παρόντος, η συνολική αξία των παγκόσμιων εξαγορών στον κλάδο του πετρελαίου και αερίου για το 2018, φθάνει και ξεπερνά τα 200 δισεκ. δολάρια, έναντι 287 δισ. δολαρίων για το σύνολο του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης