Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2019 η ψηφοφορία για το Brexit στο κοινοβούλιο

May: Την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2019 η ψηφοφορία για το Brexit στο κοινοβούλιο
Την πρόθεση να διεξαχθεί η ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου επί της συμφωνίας για το Brexit κατά την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2019, διατύπωσε η Theresa May
Την πρόθεση να διεξαχθεί η ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου επί της συμφωνίας για το Brexit κατά την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2019, διατύπωσε σήμερα (17/12/2018) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May.
«Πολλά μέλη αυτού του σώματος ανησυχούν, καθώς πρέπει να πάρουμε σύντομα μια απόφαση», σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.
«Έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσει η συζήτηση την εβδομάδα που ξεκινά την 7η Ιανουαρίου και να διεξαγάγουμε την ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε η ίδια.
Αναφερθείσα στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας, η May δήλωσε πως εξήγησε στους Ευρωπαίους ηγέτες τις ανησυχίες των Βρετανών βουλευτών σχετικά με τη συμφωνία.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέστησαν σαφές πως δεν επιθυμούν μια ενεργοποίηση του λεγόμενου «backstop» -της δικλείδας ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα.
Η ίδια διευκρίνισε ότι θέλει περισσότερες διαβεβαιώσεις για το «backstop».
Όπως υπογράμμισε η May, η συμφωνία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι η μόνη διαθέσιμη, τονίζοντας ότι αν αυτή η συμφωνία καταψηφιστεί, δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι κατά την αυριανή συνάντησή της με το υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν τα σχέδια για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης