Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Η βρετανική κυβέρνηση έχει επιταχύνει την προετοιμασία για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Εκπρόσωπος May: Η βρετανική κυβέρνηση έχει επιταχύνει την προετοιμασία για ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Η βρετανική κυβέρνηση έχει επιταχύνει την προετοιμασία για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May
Η βρετανική κυβέρνηση έχει επιταχύνει την προετοιμασία για μια αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα (17/12/2018) εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May.
«Αποχωρούμε από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου... [Η Theresa May] είναι διατεθειμένη να απομακρύνει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Downing Street εξακολουθεί να εργάζεται με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της May, η συμφωνία που έχει κλείσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός είναι η μόνη διαθέσιμη.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο και όχι αυτή την εβδομάδα.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως η May έλαβε κάποιες σημαντικές διαβεβαιώσεις από την ΕΕ, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν και ότι η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί.
Όπως τόνισε, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επικεντρώνεται στη διασφάλιση των πρόσθετων διαβεβαιώσεων που απαιτούνται για να εξασφαλίσει τη συμφωνία του κοινοβουλίου.
Ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Brexit

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης