Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel (πρωθ. Βελγίου): Τα μηνύματα που έρχονται από τη Βρετανία σχετικά με το Brexit δεν είναι ενθαρρυντικά

Michel (πρωθ. Βελγίου): Τα μηνύματα που έρχονται από τη Βρετανία σχετικά με το Brexit δεν είναι ενθαρρυντικά
Ο Βέλγος πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει «γιγαντιαία αμφιβολία» αναφορικά με το εάν θα περάσει η συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο
Στο γεγονός ότι τα μηνύματα που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit δεν είναι ενθαρρυντικά αναφέρθηκε σήμερα (14/12) ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Charles Michel, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια.
Ειδικότερα, ο Βέλγος πρωθυπουργός τόνισε ότι τα μηνύματα που προέρχονται από τη Βρετανία σχετικά με την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit «δεν είναι ενθαρρυντικά», ενώ ανέφερε ότι «υπάρχει γιγαντιαία αμφιβολία» αναφορικά με το εάν η συμφωνία θα περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο.
«Τα σημάδια που ακούσαμε χθες δεν είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικά σχετικά με την ικανότητα της Βρετανίας να τιμήσει τη δέσμευση που πραγματοποίησε», υπογράμμισε ο Βέλγος πρωθυπουργός, προσθέτοντας παράλληλα ότι «θα είμαστε σίγουροι ότι θα προετοιμαστούμε για όλες τις υποθέσης, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης μη συμφωνίας».
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Andrej Plenkovic, δήλωσε ότι μία ακόμα συνάντηση κορυφής σχετικά με το Brexit θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, εφόσον κριθεί απαραίτητο, με τον ίδιο ωστόσο να καθιστά σαφές ότι το Λονδίνο θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίζει τι χρειάζεται από την Ευρωζώνη ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Από την πλευρά της, η ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, Arlene Foster, εξέφρασε την ανησυχία της αναφορικά με την κατεύθυνση του Brexit, διευκρινίζοντας ότι «το βασικό ερώτημα είναι έαν η πρωθυπουργός Theresa May θα σταθεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή αν θα κυλήσει όπως έγινε προηγουμένως».
Παράλληλα, η ίδια πρόσθεσε ότι αυτή είναι «μία δυσκολία για την ίδια την πρωθυπουργό», καθώς υπέργραψε μία συμφωνία για την οποία «έπρεπε να γνωρίζει ότι δε θα έχει την υποστήριξη του κοινοβουλίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης