Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκλεισε ιστορική εφημερίδα στη Βενεζουέλα λόγω... έλλειψης χαρτιού

Έκλεισε ιστορική εφημερίδα στη Βενεζουέλα λόγω... έλλειψης χαρτιού
Βενεζουέλα: Έκλεισε εφημερίδα λόγω έλλειψης χαρτιού
Μία από τις πιο ιστορικές εφημερίδες της Βενεζουέλας, η "El Nacional", ανέστειλε την έντυπη έκδοσή της, καθώς δεν μπορεί να εισάγει χαρτί, εν μέσω τραγικών ελλείψεων σε βασικά αγαθά για την ταλανιζόμενη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η εφημερίδα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Βενεζουέλα πριν από 75 χρόνια και είναι έντονα επικριτική προς την κυβέρνηση της χώρας.
Ο επικεφαλής της, ο Μιγκέλ Ενρίκε Οτέρο, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα λόγω δικαστικής δίωξης εναντίον του, τόνισε ότι το κράτος βάζει εμπόδια στην εταιρία που εισάγει το χαρτί στη χώρα.
Ο γενικός διευθυντής Χόρχε Μακρινιώτης από την πλευρά του, γνωστοποίησε ότι η εφημερίδα θα εξακολουθήσει να υπάρχει στην ηλεκτρονική της μορφή και επιτέθηκε στην κυβέρνηση του Νικολά Μαδούρο, λέγοντας ότι το κλείσιμο της έντυπης έκδοσης ήταν αναπόφευκτο λόγω της οικονομικής δυσφορίας της χώρας ενώ κατηγόρησε τους κυβερνητικούς για διώξεις "γιατί δεν σιωπούμε εδώ και 15 χρόνια".
Τα στελέχη της εφημερίδας έχουν κατά καιρούς καταγγείλει ότι δέχονται απειλές, πολύ συχνούς φορολογικούς ελέγχους και περιορισμούς στη διαφήμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης