Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ράλι» μετά από καιρό στη μετοχή της ταλανιζόμενης General Electric

«Ράλι» μετά από καιρό στη μετοχή της ταλανιζόμενης General Electric
«Ράλι» στη μετοχή της GE
Ραγδαία άνοδο καταγράφει σήμερα (13/12) η μετοχή της General Electric (GE) στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, στον απόηχο της αναβάθμισης των συστάσεων από πλευράς JPMorgan.
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας μετέβαλαν σε «neutral» από «underweight» τη σύσταση για τη μετοχή, μετά από 2,5 χρόνια.
Μεταξύ άλλων, όπως του σημαντικού μεγέθους και της εμπειρίας για την εταιρεία, επικαλούνται και τις επικείμενες ισχυρές οικονομικές επιδόσεις από τη δραστηριοποίηση της GE στο IoT (Internet of Things).
Στον απόηχο της έκθεσης, η μετοχή ενισχύθηκε ακόμη και 12%, η υψηλότερη αύξηση που έχει παρατηρηθεί από τον Απρίλιο του 2015.
Στις 19:10, το «ράλι» έχει μετριαστεί στο 7,6% και τα 7,2 δολάρια, με τη χρηματιστηριακή αξία να φθάνει τα 58,4 δισεκ. δολάρια.

Διαβάστε: Εκτός του δείκτη Dow Jones, μετά από 111 χρόνια, η ιστορική General Electric

Για το σύνολο του 2018, η μετοχή έχει καταρρεύσει, κατά 60%, επισημαίνεται.
Πρόσφατα, γνωστοποιήθηκε πως η General Electric σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στη Baker Hughes, με τα εκτιμώμενα έσοδα να ανέρχονται σε 4 δισεκ. δολάρια, κεφάλαια που η ιστορική εταιρεία έχει κάτι παραπάνω από ανάγκη.
Μετά τη συναλλαγή, η οποία δεν προβλέπεται να λάβει χώρα πριν τον Ιούλιο του επόμενου έτους (εξαιτίας της συμφωνίας κατά την εξαγορά), η GE θα συνεχίσει να κατέχει πάνω από το 50% της εταιρείας, επισημαίνεται.
Επί του παρόντος, το μερίδιο ανέρχεται σε 62,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Baker Hughes.

Διαβάστε: CEO Morgan Stanley: Δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας η General Electric για τις αγορές

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης