Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Ηχηρή αντίδραση της αντιπολίτευσης στο «νόμο σκλάβων»

Ουγγαρία: Ηχηρή αντίδραση της αντιπολίτευσης στο «νόμο σκλάβων»
Ηχηρή αντίδραση της ουγγρικής αντιπολίτευσης στο «νόμο σκλάβων»
Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Ουγγαρία απέκλεισαν την πρόσβαση στο βήμα του ομιλητή, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την προγραμματισμένη ψηφοφορία για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας που πρότεινε η κυβέρνηση του Viktor Orban.
Πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο στο ουγγρικό κοινοβούλιο και χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη κινητοποίηση της αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στάθηκαν μπροστά σε πάγκους υπουργών και άρχισαν να σφυρίζουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
Ο Πρόεδρος της βουλής είπε ότι αντιμετωπίζουν πειθαρχικά μέτρα.
Η τροποποίηση που ψηφίστηκε δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν εργαζόμενους για 400 ώρες τον χρόνο εκτός του κανονικού ωραρίου, από 250 που προβλέπεται σήμερα.
Επιπλέον, ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τις ώρες υπερωριακής εργασίας όχι μέσα σε ένα χρόνο που ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά μέσα σε τρία χρόνια. Βασικά, με τις εξτρά υπερωρίες, το 40ωρο εργασίας την εβδομάδα γίνεται τώρα 48ωρο, δηλαδή έξι ημέρες εργασίας την εβδομάδα.
Οι εργαζόμενοι και επικριτές του νομοσχεδίου κάνουν λόγο για «νόμο σκλάβων», ενώ στη χώρα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις εργατικών συνδικάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης