Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (Σκωτία): Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επιτρέπει τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit

Sturgeon (Σκωτία): Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επιτρέπει τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας τόνισε ότι έαν το αποτέλεσμα του νέου δημοψηφίσματος είναι η παραμονή στην ΕΕ, αυτό θα οδηγήσει σε ολική ακύρωση του Brexit
Στο γεγονός ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα μπορούσε να οδηγήσει στη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (10/12) η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, τονίζοντας παράλληλα ότι η σχετική απόφαση παρέχει στο κοινοβούλιο το δικαίωμα να επεκτείνει το άρθρο 50.
Ειδικότερα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε ότι «η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου παρέχει τώρα στη Βουλή το δικαίωμα να επεκτείνει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και στη συνέχεια να διεξάγει νέο δημοψήφισμα για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Παράλληλα, η κα Sturgeon πρόσθεσε ότι «έαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ακολουθήσει μία πλήρης ανάκληση του άρθρου 50 και μία αποτελεσματική πλήρης ακύρωση του Brexit».
Νωρίτερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ανακαλέσει μονομερώς την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ΕΕ και να παραμείνει στο μπλοκ «υπό όρους αμετάβλητους όσον αφορά την ιδιότητά του ως κράτος μέλος».
Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, Michael Gove, τόνισε ότι η χώρα δεν επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβεβαιώνοντας εκ νέου τη δέσμευση του Λονδίνου να εγκαταλείψει το μπλοκ τον Μάρτιο του ερχόμενου έτους.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σχέδιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, θα ψηφιστεί στο κοινοβούλιο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Theresa May είναι το σωστό πρόσωπο για να «περάσει» τη συμφωνία του Brexit στο κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης