Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Μόσχα ο Maduro – Συνάντηση «εργασίας» με τον Vladimir Putin

tags :
Στη Μόσχα ο Maduro – Συνάντηση «εργασίας» με τον Vladimir Putin
Το ραντεβού με τον Ρώσο πρόεδρο θα επιτρέψει να «κλείσει η χρονιά 2018 με μπρίο όσον αφορά τις στρατηγικές σχέσεις που οικοδομεί η Βενεζουέλα με τον κόσμο», ανέφερε ο Maduro
Στη Μόσχα βρίσκεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, προκειμένου να έχει μία «συνάντηση εργασίας», όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin
 «Φεύγω για τη Μόσχα, για μια συνάντηση εργασίας, μια απαραίτητη επίσκεψη εργασίας, (για συνομιλίες) με τον πρόεδρο Vladimir Putin», είπε ο ηγέτης της Βενεζουέλας μπροστά στο προεδρικό αεροσκάφος.
Το ραντεβού με τον Ρώσο πρόεδρο θα επιτρέψει να «κλείσει η χρονιά 2018 με μπρίο όσον αφορά τις στρατηγικές σχέσεις που οικοδομεί η Βενεζουέλα με τον κόσμο», ανέφερε ο Maduro.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επιδιώκει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των συμμάχων του, έναν μήνα και κάτι μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας του, καθώς είναι αντιμέτωπος με απόρριψη από πλευράς μεγάλου μέρους της διεθνούς κοινότητας.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας συναντήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα με τον ομόλογό του της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος έκανε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Καράκας από την Κυριακή.
«Οι περιορισμοί στο εμπόριο και οι κυρώσεις είναι λάθος» και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να επιδεινώνουν την «αστάθεια» έκρινε αργότερα ο Erdogan συναντώμενος με επιχειρηματίες, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
«Δεν μπορείς να επιβάλλεις κυρώσεις σε έναν ολόκληρο λαό για να επιλύσεις πολιτικές διαφορές», πρόσθεσε ο Erdogan.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Trump δεν αναγνωρίζει την επανεκλογή του Maduro στην προεδρία και τον χαρακτηρίζει «δικτάτορα».
Ο Maduro είχε πάει την 8η Ιουλίου στην Τουρκία για την ορκωμοσία του Erdogan.
Είχε συναντηθεί τότε με Τούρκους επενδυτές και επιχειρηματίες.
Τις προηγούμενες ημέρες ο Maduro συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων της Βόρειας Κορέας και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov επιβεβαίωσε εξάλλου νωρίτερα ότι οι Maduro καιPutin θα συναντηθούν την Τετάρτη 5/12 στο Κρεμλίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης