Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι πρακτικές της Κίνας στο εμπόριο δεν ήταν έντιμες - Δημιουργούσαν μειονεκτήματα για την Ουάσιγκτον

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι πρακτικές της Κίνας στο εμπόριο δεν ήταν έντιμες - Δημιουργούσαν μειονεκτήματα για την Ουάσιγκτον
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι παραβιάσεις των συνθηκών «πρέπει να αντιμετωπιστούν»
Τη θέση ότι οι πρακτικές της Κίνας στο εμπόριο δεν ήταν «έντιμες», διατύπωσε σήμερα (4/12) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, προσθέτοντας ότι οι σχετικές πρακτικές δημιουργούσαν μειονεκτήματα για την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Βέλγο πρωθυπουργό, Charles Michel, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι «οι εμπορικές πρακτικές της Κίνας δεν ήταν έντιμες και ήταν μειονεκτικές για την Ουάσιγκτον», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι το Πεκίνο «κακομεταχειριζόταν τα κενά του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου».
Η δήλωση του Αμερικανού υπουργού έρχεται στον απόηχο της εμπορικής εκεχειρίας διάρκειας 90 ημερών ανάμεσα σε ΗΠΑ και σε Κίνα, προκειμένου οι δύο πλευρές να επανεκκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση των διαφορών τους.
Παράλληλα, ο κ. Pompeo παρότρυνε «τα ευγενή έθνη να οικοδομήσουν μία νέα φιλελεύθερη τάξη που να αποτρέπειτον πόλεμο και να επιτυγχάνει μεγαλύτερη ευημερία».
Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι «οι παραβιάσει των συνθηκών πρέπει να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να διατηρηθεί μία ειρηνική παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης