Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Νοέμβριο 2018 - Στις 53,4 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Νοέμβριο 2018 - Στις 53,4 μονάδες ο PMI
Όλοι οι τομείς του κατασκευαστικού κλάδου σημείωσαν επέκταση σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών αναπτύχθηκε ο κατασκευαστικός κλάδους στη Μεγάλη Βρετανία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (4/12) στοιχεία της Markit, παρά τις ανησυχίες που επικρατούν σχετικά με το Brexit.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,4 μονάδες, έναντι 53,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με την Markit, όλοι οι τομείς του κατασκευαστικού κλάδου σημείωσαν επέκταση σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, με τον τομέα κατασκευής κατοικιών να σημειώνει την καλύτερη επίδοση, ενώ η δημιουργία θέσεωνς εργασίας επεκτάθηκε με τους ταχύτερους ρυθμού από τον Δεκέμβριο του 2015.
Ωστόσο, η αισιοδοξία των επιχειρήσεων αναφορικά με το ερχόμενο έτος παρέμεινε υποτονική, εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών που σχετίζονται με το Brexit.
«Τα στοιχεία του Νοεμβρίου δείχνουν ότι ο κατασκευαστικός κλάδος του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει σε κατάσταση επέκτασης, με ανθεκτικές τάσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς, κατοικιών, εμπορικών κτηρίων και πολιτικών μηχανικών», σχολιάσε ο διευθυντής της Markit, Tim Moore.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «η τελευταία άνοδος της κατασκευαστικής παραγωγής ήταν η ταχύτερη από τον Ιούλιο, βοηθούμενη από μία ισχυρότερη συμβολή στην ανάπτυξη της δραστηριότητας κατασκευής κτηρίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης