Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Αναμένουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Κίνα και μία πραγματική εμπορική συμφωνία

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Αναμένουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Κίνα και μία πραγματική εμπορική συμφωνία
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι δεσμεύσεις της Κίνας δε μπορούν να είναι «μετριοπαθείς»
Τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Κίνα στο ζήτημα του εμπορίου, διατύπωσε σήμερα (3/12) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Steven Mnuchin, ενόψει των επερχόμενων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον αναμένει «συγκεκριμένες δεσμεύσεις» από το Πεκίνο, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι «αυτές δε μπορούν να είναι μετριοπαθείς δεσμεύσεις από την Κίνα».
«Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες, συγκεκριμένα θέμετα δράσης», καταλήγει ο κ. Mnuchin, σε δηλώσεις του που πραγματοποίησε στους Financial Times.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι πρόεδροι των δύο χωρών έχουν πει στις διαπραγματευτικές τους ομάδες να στοχεύσουν στην άρση των εμπορικών φραγμών κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των G20, οι δύο χώρες συμφώνησαν να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω εμπορικούς δασμούς για τις επόμενες 90 ημέρες, καθώς λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις για τα εμπορικά ζητήματα.
Οι προέδροι των δύο χωρών αποσκοπούν σε μία εμπορική συμφωνία η οποία θα αφορά επίσης και την προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας, τη μεταφορά τεχνολογίας και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης