Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απειλές των Εργατικών για νέα πρόταση μομφής κατά της May, με αφορμή το Brexit

Βρετανία: Απειλές των Εργατικών για νέα πρόταση μομφής κατά της May, με αφορμή το Brexit
Σε εννέα ημέρες το κοινοβούλιο θα λάβει την πιο σημαντική απόφαση που έχει λάβει για μία γενιά ανθρώπων, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πλήρως τις νομικές συνέπειες 
Νέες πιέσεις προς την κυβέρνηση της βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May ασκεί το Εργατικό κόμμα της Βρετανίας το οποίο επαναφέρει το ζήτημα πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης της.
Συγκεκριμένα ο Jeremy Corbyn ζητά την έναρξη της διαδικασίας, εάν η πρωθυπουργός δεν παρουσιάσει με λεπτομέρειες τη νομική γνωμοδότηση που έχει λάβει για την συμφωνία που έκανε με την ΕΕ για το Brexit.
«Σε εννέα ημέρες το κοινοβούλιο πρέπει να λάβει την πιο σημαντική απόφαση που έχει λάβει για μία γενιά ανθρώπων και είναι προφανώς σημαντικό να γνωρίζουμε πλήρως τις νομικές συνέπειες που προκύπτουν από αυτό, που η πρωθυπουργός θέλει να υπογράψουμε», δήλωσε ο Sir Keir Starmerm μέλος των Εργατικών στο Sky News.
«Δεν θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο..., αλλά εάν δεν το δημοσιοποιήσουν αύριο, τότε θα αρχίσουμε τις διαδικασίες για καταφρόνηση της δικαστικής αρχής.
Αυτό θα εξελιχθεί σε μία τροχιά σύγκρουσης, μεταξύ της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου» επεσήμανε ο ίδιος.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Michael Gove εμφανίζεται πεπεισμένος, πως η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει μία ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για το Brexit.
Υποστήριξε δε ότι οι εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε μία συμφωνία θα είναι πολύ χειρότερες.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε στον πολιτικό αυτό διαξιφισμό και να κερδίσουμε την ψηφοφορία.
Γνωρίζω ότι αυτό είναι μία πρόκληση και η άποψή μου είναι, ότι πρέπει να υποστηρίξουμε τα επιχειρήματά μας και να δούμε προσεχτικά ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις που έχουμε», δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης