Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον Οκτώβριο 2018 - Επιβράδυνση για τον πληθωρισμό

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον Οκτώβριο 2018 - Επιβράδυνση για τον πληθωρισμό
Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Οκτώβριο, ενώ το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε κατά 0,5%
Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων επτά μηνών κατέγραψαν τον Οκτώβριο του 2018 οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης που παρακολουθεί η Federal Reserve (Fed) για τον πληθωρισμό κατέβασε ταχύτητα, καταγράφοντας τη μικρότερη ετήσια αύξηση από τον Φεβρουάριο.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (29/11/2018) το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Οκτώβριο.
Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά, δείχνοντας μια αύξηση των δαπανών κατά 0,2% αντί της αύξησης 0,4% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Από την πλευρά του, οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,4%.
Το προσωπικό εισόδημα στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,5% τον Οκτώβριο -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιανουάριο- έναντι αύξησης 0,2% του Σεπτεμβρίου.


Από την άλλη, η αύξηση των τιμών κατέγραψε μια μικρή επιβράδυνση.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτικής δαπάνης (PCE), εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,1%, έναντι αύξησης 0,2% του Σεπτεμβρίου.
Σε ετήσια βάση, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών PCE - ο δείκτης που προτιμά να παρακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed)- διαμορφώθηκε στο 1,8% -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο- από 1,9% τον Σεπτέμβριο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης