Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η ανεργία τον Νοέμβριο 2018, στο 5% - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Γερμανία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η ανεργία τον Νοέμβριο 2018, στο 5% - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2018 θα παραμείνει αμετάβλητο
Περαιτέρω πτώση σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (29/11) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα υποχώρησε στο 5%, έναντι 5,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δε θα σημειωθεί μεταβολή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από τη γερμανική επανένωση του 1990.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 16 χιλ. άτομα, στα 2,186 εκατ. άτομα συνολικά, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η πτώση ανήλθε στα 182 χιλ. άτομα.
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα οι άνεργοι στη Γερμανία είχαν μειωθεί κατά 12 χιλ. άτομα, καθώς και ότι οι αναλυτές προέλβεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 10 χιλ. άτομα.
Παράλληλα, η απασχόληση αυξήθηκε κατά +1,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 45,1 εκατ. άτομα συνολικά, γεγονός που αποτελεί ιστορικό υψηλό.
«Οι ειδήσεις για την αγορά εργασίας είναι και πάλι ευνοϊκές αυτόν τον μήνα», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι «η ανεργία και η υποαπασχόληση μειώνονται, η απασχόληση αυξάνεται και η ζήτηση εργατικού δυναμικού από τις επιχειρήσεις είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο».
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Destatis, οι μισθοί στη χώρα αυξήθηκαν κατά +3,7% σε ετήσια βάση για το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ εάν εξαιρεθούν τα επιδόματα, η ετήσια άνοδος περιορίστηκε στο +2,7%.
Αναφορικά με τον δείκτη τιμών καταναλωτή στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2018, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 2,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης