Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Bolsonaro με τον σύμβουλο του Trump, John Bolton - Στόχος ο κοινός βηματισμός ΗΠΑ - Βραζιλίας

Συνάντηση Bolsonaro με τον σύμβουλο του Trump, John Bolton - Στόχος ο κοινός βηματισμός ΗΠΑ - Βραζιλίας
Επίσκεψη Bolton στη Βραζιλία  - Στο επίκεντρο η διμερής συνεργασία σε ασφάλεια και οικονομία
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, J. Bolsonaro θα έχει ο John Bolton, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και το θέμα της περιφερειακής ασφάλειας.
Ο Bolsonaro δηλώνει θαυμαστής του Trump, ενώ και αυτός, όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανήλθε στην εξουσία καταγγέλλοντας τη διαφθορά του πολιτικού κατεστημένου.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας έχει δεσμευθεί να πατάξει τη διαφθορά, να καταπολεμήσει το έγκλημα και να ευθυγραμμίσει τη Βραζιλία με τις ΗΠΑ σε μια στροφή προς τον συντηρητικό εθνικισμό.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του Bolsonaro στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το παρών αναμένεται να δώσει και ο μελλοντικός υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας, ο απόστρατος στρατηγός Fernando Azevedo και ο επικείμενος υπουργός Εξωτερικών Ernesto Araujo, πολέμιος της παγκοσμιοποίησης, ο οποίος υποστηρίζει πως η κλιματική αλλαγή είναι μια θεωρία που έχουν επινοήσει οι Μαρξιστές.
Σημειώνεται ότι ο Bolsonaro έχει απειλήσει να αποσύρει τη Βραζιλία από τη Συνθήκη των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, όπως έπραξε και ο Trump.
Σε δηλώσεις του ο Bolton υποστήριξε πως η εκλογή του Bolsonaro είναι «μια ιστορική ευκαιρία» για την Βραζιλία και τις ΗΠΑ να εργαστούν μαζί σε θέματα ασφάλειας, οικονομίας και άλλων θεμάτων.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης