Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Αναγκαία η μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Αναγκαία η μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο
Οι μεταρρυθμίσεις της Ευρωζώνης πρέπει να περιλαμβάνουν τη μετατροπή του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz
Την άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις της Ευρωζώνης πρέπει να περιλαμβάνουν τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (EMF), με στόχο την στήριξη των κρατών-μελών όταν απαιτείται, εξέφρασε σήμερα (28/11/2018) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz.
«(Θέλουμε έναν ESM) Με μεγαλύτερη εμβέλεια και δυνατότητες για την προετοιμασία και την υλοποίηση προγραμμάτων βοήθειας για χώρες της Ευρωζώνης που -παρά τις καλές πολιτικές τους- αντιμετωπίζουν δυσκολίες», δήλωσε ο Scholz, σε ομιλία του για την Ευρώπη.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι επιθυμεί να προωθήσει έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης ως μέρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, για την τόνωση των επενδύσεων, της οικονομικής σύγκλισης, της ανταγωνιστικότητας και της σταθερότητας στο νομισματικό μπλοκ.
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρότεινε επίσης ελάχιστη φορολογία για τις επιχειρήσεις, κοινή βάση αξιολόγησης για τον εταιρικό φόρο στην ΕΕ, καθώς και εισαγωγή του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε επίπεδο ΕΕ.
Αναφερθείς στο Brexit, ο Scholz τόνισε ότι μετά την έξοδο της Βρετανίας, η ΕΕ θα έχει μια στενή, αλλά διαφορετική σχέση με τη χώρα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά το Brexit, το ευρώ θα καταστεί πιο ελκυστικό και σημαντικό.
Όσον αφορά τον ψηφιακό φόρο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έχει εφαρμοστεί μέχρι το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης