Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελντοράντο «ξεπλύματος» μαύρο χρήματος η αγορά ακινήτων του Βανκούβερ για τις κινεζικές τριάδες

Ελντοράντο «ξεπλύματος» μαύρο χρήματος η αγορά ακινήτων του Βανκούβερ για τις κινεζικές τριάδες
Η κινεζική μαφία  έχει ξεπλύνει περίπου 5 δισ. δολάρια μέσω αγορών ακινήτων στο Βανκούβερ από το 2012
Μια νέα αστυνομική μελέτη διαπίστωσε ότι τα κινεζικά δίκτυα εγκληματικότητας έχουν ξεπλύνει πάνω από 1 δισ. δολάρια μέσω της αγοράς ακινήτων του Βανκούβερ το 2016.
Η έκθεση εξέτασε πάνω από 1.200 αγορές πολυτελών ακινήτων στην και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πάνω από το 10% συνδέονται με αγοραστές με ποινικό μητρώο.
Ενώ η μελέτη εξέτασε μόνο τις αγορές ακινήτων το 2016, μια ανάλυση από την Global News υποδηλώνει ότι το ίδιο εκτεταμένο δίκτυο εγκληματιών μπορεί να έχει ξεπλύνει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω αγορών ακινήτων στο Βανκούβερ από το 2012.

 
Από το 2016 έχει καταγραφεί η «σκοτεινή πλευρά» πίσω από τη φούσκα ακινήτων του Βανκούβερ, η οποία αποδεικνύεται ότι είναι από καιρό ένα παρασκεύασμα των κινεζικών τριάδων που θέλουν να ξεπλύνουν μέρος των παράνομων αποκτηθέντων  κεφαλαίων τους  σε οποιοδήποτε ακίνητο, αλλά κυρίως στη Βρετανική Κολούμπια, ανεξάρτητα από την τιμή.
Ορισμένες έρευνες έχουν αποκαλύψει εκτεταμένους δεσμούς - μεταξύ των οποίων η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και του σκιώδους τραπεζικού συστήματος - μεταξύ του εγκληματικού υποκόσμου της Κίνας και των μετρητών και  εξεχόντων στελεχών της Βρετανικής Κολούμπια, καθώς και των συνδέσεών τους με την Κίνα, το Μακάο και τις περίφημες τριάδες.
Στο κέντρο του δακτυλίου νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είναι μια ισχυρή συμμορία βασισμένη στην Κίνα που ονομάζεται «Big Circle Boys».
Το δίκτυό τους, σύμφωνα με πηγές πληροφοριών της αστυνομίας, είναι ένας συνασπισμός εκατοντάδων πλούσιων εγκληματιών στο Βανκούβερ, συμπεριλαμβανομένων γκάνγκστερ, βιομηχάνων, οικονομικών φυγόδικων και των διεφθαρμένων αξιωματούχων από την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης