Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλευσε την Ιταλία να τον μιμηθεί και να υποχωρήσει

Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλευσε την Ιταλία να τον μιμηθεί και να υποχωρήσει
«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλέσει υποψίες», είπε ο Τσίπρας
Να ακολουθήσουν το παράδειγμά του προέτρεψε ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της Ιταλίας, που βρίσκεται σε διαμάχη με την ΕΕ, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσέγγισε Ιταλούς πολιτικούς σε πρόσφατες συναντήσεις της ΕΕ προκειμένου να «δικαιολογηθεί»  ή να ζητήσει μία συγγνώμη, επειδή δεν παρενέβη στην αντιπαράθεση της Ρώμης με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό.
«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλέσει υποψίες», είπε ο Τσίπρας, ο οποίος σίγουρα θυμάται πως και η Ιταλία δεν έκανε τίποτα, όταν προσπαθούσε απεγνωσμένα να αμβλύνει τους σκληρούς όρους που έθετε η Ευρωζώνη στην Ελλάδα.
Τότε, ο Τσίπρας, έχοντας επίγνωση της υποχώρησης που αυτοσχεδίασε τον Ιούλιο του 2015 και αφού επιβλήθηκαν τα capital controls για να αποφύγει την κατάρρευση του συστήματος, έδωσε συμβουλές στην Ιταλία.
«Θα έπρεπε να κάνεις σήμερα αυτό που θα κάνεις σίγουρα αύριο», είπε.
«Αν έχετε κάποια άλλη ιδέα» - πρόσθεσε, ίσως υπαινίσσεται την επιλογή της εξόδου από το ευρώ «Τότε καλή τύχη», σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.
Δεν χρειαζόμαστε όμως την εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβει, όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση αλλά  ολόκληρη η χώρα πως χρειάζεται αλλαγή πορείας.
Αυτό σημαίνει όταν ο Τσίπρας  καλεί τους Ιταλούς να αλλάξουν πορεία, ώστε να μην αναγκαστούν στη συνέχεια και μετά από σημαντικές ζημιές να καταβάλλουν υψηλότερο τίμημα.
Η Κομισιόν και ολόκληρη η ευρωζώνη βλέπουν ότι, η Ιταλία πορεύεται σε ένα και μοναδικό δρόμο: τους πρώτους μήνες του 2019 μία κρίση ρευστότητας και την απομάκρυνση των ξένων επενδυτών.
Αυτή η κρίση, έστω και περιορισμένη θα έπληττε καίρια τις τράπεζες και θα στερούσε την έξοδο της Ιταλίας στις αγορές, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης