Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις Βρυξέλλες η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το Brexit – Επιστολή- έκκληση της May προς τους Βρετανούς για στήριξη της συμφωνίας

Στις Βρυξέλλες η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το Brexit – Επιστολή- έκκληση της May προς τους Βρετανούς για στήριξη της συμφωνίας
Δραματική έκκληση προς τους Βρετανούς πολίτες να στηρίξουν τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, απηύθυνε με ανοιχτή της επιστολή η πρωθυπουργός της Βρετανίας, T. May
Στις Βρυξέλλες συνέρχεται σήμερα, Κυριακή 25/11, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής  για το ζήτημα του Brexit, με τους 27 ηγέτες της ΕΕ να καλούνται να εγκρίνουν το σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019 , αλλά και το σχέδιο πολιτικής διακήρυξης που θα περιγράφει το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι αφίξεις των 27 ηγετών, μεταξύ των οποίων είναι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, αναμένονται στις 9:30 ώρα Βρυξελλών (10:30 ώρα Ελλάδος), ενώ θα ακολουθήσει μία ώρα αργότερα ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani και κατόπιν, στις 11:00 ώρα Βρυξελλών θα ξεκινήσει η συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα διαρκέσει μία ώρα.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η συνάντησή τους (12:00 ώρα Βρυξελλών), με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου,  T. May, αλλά και η κοινή συνέντευξη τύπου στις 13:00 του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, D. Tusk και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.

Ανοιχτή επιστολή May προς τους Βρετανούς: Σώστε το Brexit

Δραματική έκκληση προς τους Βρετανούς πολίτες να στηρίξουν τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, απηύθυνε με ανοιχτή της επιστολή η πρωθυπουργός της Βρετανίας, T. May.
Μάλιστα, στην επιστολή της  η May υπογραμμίζει ότι θα κάνει εκστρατεία «ψυχή τε και σώματι» για να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο τη συμφωνία της για to Brexit,  αν και  η στήριξη από το ίδιο της το κόμμα προς τη συμφωνία παραμένει αμφίβολη.
Όπως σημειώνει «θα είναι μια συμφωνία που είναι προς το εθνικό μας συμφέρον – μια που αποφέρει αποτελέσματα για όλη μας τη χώρα και όλους μας τους πολίτες, είτε ψηφίσατε υπέρ της παραμονής (Remain) είτε υπέρ της αποχώρησης (Leave)».
Η May παρότρυνε μάλιστα στην επιστολή της τους Βρετανούς να ξεκινήσουν μια νέα εποχή πολιτικής ενότητας όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από το μπλοκ στις 29 Μαρτίου του 2019 και να αφήσουν στην άκρη την πικρή αντιπαράθεση που προκάλεσε το Brexit.
Όπως τονίζει «θέλω αυτή να είναι η στιγμή ανανέωσης και συμφιλίωσης για όλη μας τη χώρα.
Θα πρέπει να σημάνει τη στιγμή που αφήνουμε στην άκρη τις ταμπέλες "Leave" και "Remain" μια και καλή και να έρθουμε ξανά κοντά ως ένας λαός» και καταλήγει σημειώνοντας ότι «το Κοινοβούλιο θα έχει αυτή την ευκαιρία να το κάνει σε λίγες εβδομάδες ότι θα πραγματοποιήσει μια ουσιαστικά ψηφοφορία για τη συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης