Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Εκατοντάδες δισ. δολάρια το κόστος της κλιματικής αλλαγής για τις ΗΠΑ

Έρευνα: Εκατοντάδες δισ. δολάρια το κόστος της κλιματικής αλλαγής για τις ΗΠΑ
Εκατοντάδες δισ. δολάρια το κόστος της κλιματικής αλλαγής για τις ΗΠΑ
Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να κοστίσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για τις Ηνωμένες Πολιτείες, έως το τέλος του 21ου αιώνα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η αρμόδια Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου -με τη συνεργασία δεκάδων κρατικών υπηρεσιών.
Όπως σημειώνεται, το κόστος αφορά ουκ ολίγους παράγοντες, από την ανθρώπινη υγεία έως τις υποδομές και τη γεωργική παραγωγή.
"Με τη συνεχή αύξηση των εκπομπών σε ιστορικές υψηλές τιμές, οι ετήσιες απώλειες σε ορισμένους οικονομικούς τομείς προβλέπεται να φτάσουν σε εκατοντάδες δισεκ. δολάρια μέχρι τα τέλη του αιώνα -περισσότερο από το τρέχον ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) πολλών αμερικανικών πολιτειών", αναφέρεται.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα βλάψει δυσανάλογα τους φτωχούς, θα περιορίσει τη διαθεσιμότητα νερού και θα αυξήσει το κόστος στις βιομηχανίες, από τη γεωργία έως την ενέργεια.
Παρά το ότι πολλές από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής του κλίματος -συμπεριλαμβανομένων των συχνότερων και ισχυρότερων καταιγίδων, ξηρασιών και πλημμυρών- βρίσκονται σε εξέλιξη, τα μέτρα για τις αυξημένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχουν μειωθεί δραματικά, επισημαίνεται.
Η μελέτη έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική του Προέδρου Donald Trump, ο οποίος εφαρμόζει μία άκρως αντι-περιβαλλοντική ατζέντα, ενώ, το περασμένο έτος, απέσυρε τη χώρα από τη Συμφωνία του Παρισιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης