Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (πρωθ. Σκωτίας): Το προσχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου αυξάνει την αβεβαιότητα του Brexit

Sturgeon (πρωθ. Σκωτίας): Το προσχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου αυξάνει την αβεβαιότητα του Brexit
Η πρωθυπουργό της Σκωτίας τόνισε ότι η συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας ισοδυναμεί με ένα «τυφλό» Brexit
Την έντονη ανησυχία της αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών μετά το Brexit, εξέφρασε σήμερα (22/11) ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, τονίζοντας ότι η σχετική εξέλιξη ισοδυναμεί με ένα «τυφλό» Brexit.
Ειδικότερα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε ότι «από τη στιγμή που πολλά δύσκολα ζητήματα παρέμειναν ανεπίλυτα, μία εκτεταμένη μεταβατική περίοδος ή μία αόριστη ανασφάλεια σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα είναι σχεδόν βέβαιη».
Παράλληλα, σε ότι αφορά τα αλιευτικά δικαιώματα, ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, η κα Sturgeon εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το θέμα θα καταστεί «ένα διαπραγματευτικό τσιπ σε ευρύτερες εμπορικές διαπραγματεύσεις».
Η ίδια προειδοποίησε ότι «εάν δεν υπάρξει μία ευρύτερη εμπορική συμφωνία μέχρι τον Ιούλιο του 2020, δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία ούτε για τα αλιευτικά δικαιώματα».
Σύμφωνα με το κείμενο της δήλωσης, «τα μέρη θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνάψουν και να επικυρώσουν τη νέα τους αλιευτική συμφωνία έως την 1η Ιουλίου του 2020 ώστε να τεθούν εγκαίρως στη διάθεσή τους στη διάθεσή τους για τον καθορισμό των αλιευτικών δυνατοτήτων για το πρώτο έτος μετά τη μεταβατική περίοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης