Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο 2018

ΗΠΑ: Πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο 2018
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στις 97,5 μονάδες τον Νοέμβριο, έναντι των προβλέψεων για μια πτώση στις 98,3 μονάδες
Πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2018 η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, αν και ο σχετικός δείκτης παρέμεινε κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την τελική μέτρηση που ανακοινώθηκε σήμερα (21/11/2018), ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στις 97,5 μονάδες τον Νοέμβριο, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια πτώση στις 98,3 μονάδες.
Τον Οκτώβριο, ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 98,6 μονάδες, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης καταγράφει συνεχή πτώση από τον Μάρτιο, όταν είχε ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδό του από το 2004 και συγκεκριμένα στις 101,4 μονάδες.
«Αν και τα στοιχεία έδειξαν μια πτώση κατά 2,8 μονάδες μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, η πτώση σχετίζεται περισσότερο με το εισόδημα από ό,τι με τις πολιτικές εξελίξεις», ανέφερε σε δήλωσή του ο Richard Curtin, επικεφαλής οικονομολόγος έρευνας του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης