Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας προς το τέλος του 2018

Bundesbank: Ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας προς το τέλος του 2018
Ανάκαμψη της γερμανικής ανάπτυξης μετά το τρίτο τρίμηνο του 2018, αναμένει η Bundesbank
Ανάκαμψη της γερμανικής ανάπτυξης μετά την αποδυνάμωση του τρίτου τριμήνου του 2018, καθώς η οικονομία καταφέρνει να ξεπεράσει τα έκτακτα ζητήματα που την κράτησαν πίσω κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank.
Το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,2% στο τελευταίο τρίμηνο, με την πτώση αυτή να οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην αποδυνάμωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις για τις εκπομπές ρύπων.
«Μέχρι το τέλος του έτους, η γερμανική οικονομία είναι πιθανό να καταγράψει και πάλι ισχυρούς ρυθμούς επέκτασης», αναφέρεται στη μηνιαία έκθεση της Bundesbank που ανακοινώθηκε σήμερα (19/11/2018).
Η κεντρική τράπεζα προσθέτει ότι η αύξηση της απασχόλησης είναι σταθερή και η ζήτηση εργασίας παραμένει υψηλή, ακόμη και αν η οικονομία είναι ήδη αντιμέτωπη με έλλειψη εργατικού δυναμικού, γεγονός που έχει ωθήσει υψηλότερα τους μισθούς.
Ωστόσο, η Bundesbank προειδοποιεί ότι η παγκόσμια ανάπτυξη δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, σημειώνοντας ότι ειδικότερα οι ανεπτυγμένες οικονομίες φαίνεται ότι έχουν χάσει το momentum τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης