Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (Γερμανία): Η υπάρχουσα συμφωνία για το Brexit είναι δίκαιη για την ΕΕ και τη Βρετανία - Δεν πρέπει να αλλάξει

Altmaier (Γερμανία): Η υπάρχουσα συμφωνία για το Brexit είναι δίκαιη για την ΕΕ και τη Βρετανία - Δεν πρέπει να αλλάξει
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι δεν είναι απλό να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit
Ως «δίκαιη» χαρακτήρισε τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας για το Brexit ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Peter Altmaier, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο κανάλι Zweites Deutsches Fernsehen, τονίζοντας παράλληλα ότι η υπάρχουσα συμφωνία δεν πρέπει να αλλάξει.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, εάν οι δύο πλευρές δεν καταφέρουν να περάσουν τη συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα, τότε η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα φέρει τελωνεία στα σύνορα και θα θέσει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν είναι απλό να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση τώρα», εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του στην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Theresa May, καθώς η υπάρχουσα συμφωνία αναμένεται να δοθεί στο κοινοβούλιο για ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, η υπάρχουσα συμφωνία είναι «δίκαιη και για τις δύο πλευρές και δεν πρέπει να αλλάξει», ενώ πρόσθεσε ότι η Theresa May δεν έκανε κανέναν λάθος κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.
Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικης Στρατηγικής, Greg Clark, δήλωσε ότι η παράταση της μεταβατικής περιόδου για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αποτελεί «μία επιλογή» η οποία θα μπορούσε να συμβεί «κατόπιν αιτήματός μας».
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, πρότεινε την παράταση της μεταβατικής περιόδου μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022, κατά τη διάρκεια της οποίας η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της ΕΕ χωρίς δικαίωμα ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης