Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani: Έρχεται κυβέρνηση Lega – Forza Italia, θαύμα εάν αντέξουν έως το Μάιο Salvini – Di Maio

Tajani: Έρχεται κυβέρνηση Lega – Forza Italia, θαύμα εάν αντέξουν έως το Μάιο Salvini – Di Maio
Οι σχέσεις μεταξύ του M5S – Lega χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Την εκτίμηση ότι η σημερινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Giuseppe Conte, προϊόν της συμμαχίας της Lega και του Κινήματος των 5 Αστέρων (M5S) θα διαρκέσει έως τις ευρωεκλογές του Μαΐου διατύπωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, ο οποίος υποστήριξε ότι μετά τις εκλογές κυβέρνηση στην Ιταλία θα σχηματίσουν η Lega του Matteo Salvini και η Forza Italia του Silvio Berlusconi.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ο Tajani, πολιτικό παιδί του Berlusconi, υποστηρίζει πως η συμμαχία Salvini – Di Maio δεν θα αντέξει καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων χειροτερεύουν ημέρα με την ημέρα.
Επιπλέον, επισημαίνει πως μπορεί η κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία να δείχνει κάποια σημάδια συνοχής, αλλά αυτά γίνονται ολοένα και λιγότερα, τονίζοντας ότι στο τέλος αυτή η συμμαχία θα καταρρεύσει.
Ο Tajani υποστήριξε ότι η Forza Italia κάθε άλλο παρά ανενεργή παρακολουθεί τα πολιτικά γεγονότα, τονίζοντας πως τα στελέχη του κόμματος δεν έχουν σταματήσει να επισκέπτονται όλη την χώρα, να συνομιλούν με τους πολίτες και να αναλύουν την πολιτική κατάσταση.
«Σας διαβεβαιώνω ότι στον Βορρά υπάρχει βαθιά απογοήτευση στις παραγωγικές τάξεις, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στον εμπορικό κόσμο και στους τεχνίτες.
Υπάρχει μεγάλη εχθρότητα απέναντι στο εισόδημα του πολίτη» υποστηρίζει ο Tajani, ο οποίος στην παρατήρηση πως ο Salvini δεν θέλει σε καμία περίπτωση να «τα σπάσει» με το Di Maio, επεσήμανε πως «η μη μείωση των φόρων, οι συζητήσεις για τις υποδομές, η απουσία επενδύσεων στον προϋπολογισμό, το εισόδημα του πολίτη» προκαλούν μεγάλη αβεβαιότητα και δυσαρέσκεια στο εκλογικό σώμα της Lega.
«Θα έπρεπε ο Salvini να σκεφτεί περισσότερο αυτά που του είπε ο Berlusconi για τον προϋπολογισμό» είπε ο Tajani, ο οποίος υποστήριξε πως θα είναι θαύμα, αν καταφέρει η σημερινή κυβέρνηση της Ιταλίας να φτάσει έως τις Ευρωεκλογές του 2019.
«Ο Salvini δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ ακόμα στην κυβέρνηση με τον Di Maio» υπογράμμισε ο Tajani, επισημαίνοντας ότι εάν πέσει η σημερινή κυβέρνηση, μπορεί να σχηματιστεί μια κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία θα έχει τη στήριξη των «υπεύθυνων δυνάμεων» της Βουλής.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης