Τελευταία Νέα
Διεθνή

DP World (Εμιράτα): Το 2019 θα είναι έτος προκλήσεων και δύσκολα διαχειρίσιμο, λόγω εμπορικών εντάσεων

DP World (Εμιράτα): Το 2019 θα είναι έτος προκλήσεων και δύσκολα διαχειρίσιμο, λόγω εμπορικών εντάσεων
H DP World προειδοποιεί για τους γεωπολιτικούς κινδύνους και τις αλλαγές στις εμπορικές πρακτικές
Οι διεθνείς εμπορικές εντάσεις, όπως αυτές μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, θα καταστήσουν το 2019 έτος προκλήσεων και δύσκολα διαχειρίσιμο εκτιμά η κρατική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, DP World, που αναλαμβάνει την εκμετάλλευση λιμανιών ανά τον κόσμο.   
H DP World προειδοποίησε, εξάλλου, τον Αύγουστο του 2018 για τους γεωπολιτικούς κινδύνους και τις αλλαγές στις εμπορικές πρακτικές, καθώς είδε μείωση της κερδοφορίας της κατά 2,1% κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Ο πρόεδρος της κρατικής εταιρείας των Εμιράτων, Σουλτάνος Ahmed bin Sulayem, δήλωσε στο Reuters ότι οι ψυχολογικές επιπτώσεις των εμπορικών εντάσεων στις οποίες εμπλέκονται οι ΗΠΑ αρχίζουν να εμφανίζονται στην πραγματικότητα.
Οι τράπεζες καθίστανται διαρκώς πιο επιφυλακτικές και λαμβάνουν μέτρα, όπως δανειοδοτήσεις με αυστηρότερα κριτήρια σε αντίθεση με τις εμπορικές εντάσεις, τόνισε ο πρόεδρος της DP σε συνέντευξή του στο Ντουμπάι.
Αυτό είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές, ανέφερε.
Η DP World, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην εκμετάλλευση και διαχείριση λιμανιών στον κόσμο, έλαβε μέτρα για τη μείωση του κόστους και επικεντρώνει την προσοχή της στο «δύσκολο 2019», όπως το χαρακτηρίζει ο bin Sulayem.
«Βρίσκουμε τρόπους να διασφαλίσουμε ότι θα διαχειριστούμε καλύτερα το 2019», είπε.
Αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε αν η εταιρεία θα ανακοινώσει υψηλότερα κέρδη το 2018.

.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης