Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση μεταξύ Βενεζουέλας – Κολομβίας - Arreaza (ΥΠΕΞ Βενεζουέλας): Η Κολομβία έχει διακόψει κάθε διπλωματική επαφή

Ένταση μεταξύ Βενεζουέλας – Κολομβίας - Arreaza (ΥΠΕΞ Βενεζουέλας): Η Κολομβία έχει διακόψει κάθε διπλωματική επαφή
Ανεύθυνο να μην μιλούν οι υπουργοί Εξωτερικών δύο χωρών με τόσο ισχυρή δυναμική είπε ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας
Επίθεση στην κυβέρνηση της Κολομβίας ότι διέκοψε κάθε διπλωματική επαφή σε ανώτατο επίπεδο εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Jorge Arreaza.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα υποστήριξε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει διακόψει κάθε διμερή διπλωματική επαφή στο ανώτατο επίπεδο.
«Η Κολομβία αποφάσισε να διακόψει τη διπλωματική επικοινωνία με τη νόμιμη κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.
Δεν έχω καμία επαφή με τον ΥΠΕΞ Holmes Trujillo.
Είναι ανεύθυνο το να μη συνομιλούν οι υπουργοί Εξωτερικών δύο χωρών με τόσο ισχυρή δυναμική» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο οποίος επέκρινε τη σιωπή της Κολομβίας μία εβδομάδα μετά την επίθεση εναντίον στρατιωτών της Βενεζουέλας στην περιοχή των συνόρων των δύο κρατών, όπου σκοτώθηκαν τρία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της χώρας του και τραυματίστηκαν άλλα δέκα.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας N. Maduro κατηγόρησε την κυβέρνηση του νέου προέδρου της Κολομβίας Ivan Duque ότι αθετεί τις υποχρεώσεις της ως προς την ασφάλεια των συνόρων των δύο κρατών, ενώ επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς.
Αντίθετα, στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα επέρριψαν την ευθύνη σε μέλη πυρήνα της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης