Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Μεγάλες συγκεντρώσεις για καύσιμα και φορολογία αυτοκινήτων - Απέκλεισαν και τα σύνορα με την Ελλάδα

Βουλγαρία: Μεγάλες συγκεντρώσεις για καύσιμα και φορολογία αυτοκινήτων - Απέκλεισαν και τα σύνορα με την Ελλάδα
Χιλιάδες Βούλγαροι μπλόκαραν τους κυριότερους αυτοκινητόδρομους και άλλους δρόμους της χώρας
Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα (11/11/2018) στη Βουλγαρία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές των καυσίμων και την αύξηση της φορολογίας για τα παλαιότερα και πιο ρυπογόνα οχήματα.
Χιλιάδες Βούλγαροι μπλόκαραν τους κυριότερους αυτοκινητόδρομους και άλλους δρόμους της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις ανατιμήσεις, όπως αναφέρει το Reuters.   
Το αυξημένο κόστος ζωής στη φτωχότερη χώρα της ΕΕ, ώθησε χιλιάδες διαδηλωτές στη Σόφια να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, φωνάζοντας συνθήματα κατά του κεντροδεξιού πρωθυπουργού Boyko Borisov.   
Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε περισσότερες από 20 βουλγαρικές πόλεις, με δεκάδες οδηγούς να κλείνουν για ώρες δρόμους, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που οδηγεί στην Ελλάδα στα σύνορα του Προμαχώνα.
 Κάποιοι από τους διαδηλωτές μάλιστα ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης.
Οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο μετά από την άνοδο των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου.
Σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν την κοινωνική δυσαρέσκεια, οι ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν, πως θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν παραβιάσεις των κανόνων του ανταγωνισμού.
Η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον φόρο επί των παλαιότερων και πιο ρυπογόνων αυτοκινήτων από το 2019 εξόργισε πολλούς σε μια χώρα, όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός κυμαίνεται στα 575 ευρώ, μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι αντιπολιτευόμενοι σοσιαλιστές έχουν καταδικάσει την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία όπως υποστηρίζουν, θα πλήξει πάνω από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα φτωχών πολιτών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης