Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn (Βρετανία): Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη αντέχει δεν καταρρέει - Παράδειγμα η Πορτογαλία και η Σουηδία

Corbyn (Βρετανία): Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη αντέχει δεν καταρρέει - Παράδειγμα η Πορτογαλία και η Σουηδία
Οι ευρωπαίοι πρέπει να πιστέψουν και πάλι ότι έχουν μέλλον, είναι τεράστια η οργή και η απελπισία σε περιοχές που υφίστανται αποβιομηχάνιση
Απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι «η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη καταρρέει» ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία Jeremy Corbyn μιλώντας στο Der Spiegel.
Ο επικεφαλής του εργατικού κόμματος μίλησε κατέθεσε τις απόψεις του για τη σοσιαλδημοκρατία, την Ευρώπη και το Brexit λέγοντας:
«Κοιτάξτε τί γίνεται στην Πορτογαλία, όπου το σοσιαλιστικό κόμμα ηγείται μίας επιτυχημένης αριστερής κυβέρνησης", δηλώνει. "Αλλά και το Εργατικό Κόμμα της Σουηδίας τα πήγε σχετικά καλά πρόσφατα στις εκλογές».
Αναφερόμενος στο δικό του προφίλ, ο επικεφαλής των Εργατικών επισημαίνει:
«Η απάντησή μας είναι μία συγκροτημένη πολιτική, η οποία βασίζεται σε αξίες.
Αξίες όπως το ότι ο καθένας έχει την ίδια αξία σε μία κοινότητα και οι μειονότητες δεν μπορούν να χρίζονται αποδιοπομπαίοι τράγοι, ότι πρέπει να επενδύουμε στην παιδεία και στην επιμόρφωση και κυρίως ότι οι άνθρωποι χρειάζονται ελπίδα.
Παντού στην Ευρώπη οι άνθρωποι πρέπει να πιστέψουν και πάλι ότι έχουν μέλλον. Είναι τεράστια η έκταση της οργής και της απελπισίας σε περιοχές που υφίστανται αποβιομηχάνιση. Οι δουλειές είναι πολύ λίγες, πολύ ευτελείς, πολύ ανασφαλείς και αυτό είναι επικίνδυνο για την κοινωνία.
Γι αυτό εμείς λέμε ότι απαιτείται αναδιανομή του πλούτου».
Ερωτηθείς ποιά Ευρώπη θα υποστήριζε ο ίδιος, ο Corbyn υπογραμμίζει ότι «πάντα ασκούσα κριτική στην πολιτική ανταγωνισμού και στην οικονομία της αγοράς που επικρατεί στην Ευρώπη και φυσικά στη συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης.
Έχω στο νου μου μία κοινωνική Ευρώπη, με κοινωνίες που θα είναι εδώ για όλους και όχι για τους λίγους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης