Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Στους 11 ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Ιορδανία - Απομακρύνθηκαν 3.700 τουρίστες

Guardian: Στους 11 ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Ιορδανία - Απομακρύνθηκαν 3.700 τουρίστες
Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους
Στους 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Ιορδανία, ενώ εκκενώθηκε η αρχαία πόλη Petra από 3.700 τουρίστες, όπως αναφέρει ο Guardian.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους και σε άλλες περιοχές της Ιορδανίας, ενώ το πρωί του Σαββάτου 10/11 εντοπίστηκε ένας ακόμα νεκρός κοντά στην πρωτεύουσα Αμμάν.
Εκατοντάδες επισκέπτες στην αρχαία πόλη Petra μετακινήθηκαν προς μεγαλύτερα υψόμετρα, καθώς η στάθμη των υδάτων ανέβαινε, μέσω ενός φαραγγιού που υπάρχει στην περιοχή.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας Aqaba, ενώ έκλεισε και ο βασικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει την πρωτεύουσα Αμμάν με τη νότια Ιορδανία.
Η κυβέρνηση της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 10/11 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και ανοιχτά τα τζαμιά για να βρουν καταφύγιο οι πλημμυροπαθείς.
Πριν από δύο εβδομάδες 21 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, όταν από τις πλημμύρες παρασύρθηκε σχολικό λεωφορείο κοντά στη Νεκρά Θάλασσα σε μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στη χώρα, εδώ και δεκαετίες.
Πολιτικοί και πολίτες κατηγόρησαν τα συνεργεία διάσωσης ότι δεν ήταν σε ετοιμότητα, ενώ παραιτήθηκαν δύο υπουργοί, όταν μία κοινοβουλευτική επιτροπή αποφάνθηκε ότι υπήρξε αμέλεια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης