Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενωτικό Κόμμα Β. Ιρλανδίας σε May: Μην προδώσετε το Ηνωμένο Βασίλειο

Ενωτικό Κόμμα Β. Ιρλανδίας σε May: Μην προδώσετε το Ηνωμένο Βασίλειο
Για προδοσία κατηγορεί τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας
Για προδοσία κατηγορεί την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο στηρίζει τη βρετανική κυβέρνηση, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να στηρίξει μια συμφωνία που θα δίχαζε το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η επιστολή που απηύθυνε αυτήν την εβδομάδα η βρετανίδα πρωθυπουργός στο DUP προκάλεσε την οργή του Eνωτικού Kόμματος, το οποίο την κατηγορεί ότι θέλει να θυσιάσει την ενότητα της χώρας για να εξασφαλίσει μία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.
Η May προσθέτει στην επιστολή της ότι «δεν θα δεχθεί ποτέ» μία λύση που «θα διαιρούσε το Ηνωμένο Βασίλειο».
Όμως, αυτή η διευκρίνιση δεν άμβλυνε την οργή του DUP, που αντίθετα θεωρεί ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός υποχωρεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι έτοιμη να δεχθεί ένα ειδικό καθεστώς για τη Βόρεια Ιρλανδία.
«Η επιστολή της πρωθυπουργού αποτελεί σήμα συναγερμού για εκείνους που αποδίδουν σημασία στην πολύτιμη ένωσή μας και σε εκείνους που θέλουν ένα πραγματικό Brexit για το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε στο Twitter η ηγέτις του DUP, Arlene Foster.
«Από την επιστολή, φαίνεται ότι η πρωθυπουργός τείνει προς την ιδέα ενός συνόρου στη θάλασσα της Ιρλανδίας», συνεχίζει η Foster.
«Είναι ξεκάθαρη προδοσία», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του DUP αρμόδιος για το Brexit, Sammy Wilson, ενώ αρνήθηκε επίσης να πάρει θέση σχετικά με το αν το DUP θα στηρίξει το νομοσχέδιο που αφορά τον βρετανικό προϋπολογισμό στο κοινοβούλιο την προσεχή εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης