Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping (πρόεδρος Κίνας): Είμαστε πρόθυμοι να επιλύσουμε τα ζητήματα με τις ΗΠΑ μέσω συνομιλιών

Xi Jinping (πρόεδρος Κίνας): Είμαστε πρόθυμοι να επιλύσουμε τα ζητήματα με τις ΗΠΑ μέσω συνομιλιών
Ο πρόεδρος της Κίνας τόνισε ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως πρέπει να έχουν σωστή κρίση για τις στρατηγικές προθέσεις της καθεμίας
Την προθυμία της Κίνας να επιλύσει τα εκκρεμή ζητήματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω των συνομιλιών, εξέφρασε σήμερα (8/11) ο πρόεδρος της χώρας, Xi Jinping, ενόψει της Συνόδου Κορυφής των G20 που θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός του μήνα στην Αργεντινή.
Ειδικότερα, μιλώντας ενόψει της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε την Ουάσιγκτον να σεβαστεί την επιλογή ανάπτυξης του Πεκίνου, ενώ πρόσθεσε ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως «πρέπει να έχουν σωστή κρίση για τις στρατηγικές προθέσεις της άλλης».
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Wang Yi, δήλωσε ότι η ανάγκη για συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες αντισταθμίζει τις διαφορές που υπάρχουν, καθώς και ότι μπορούν και πρέπει να επιλύσουν καταλλήλως την εμπορική τους διαμάχη μέσω συνομιλιών.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Κίνας, Li Keqiang, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η χώρα θα ενισχύσει την τελειοποίηση των πολιτικών της, ενώ ταυτόχρονα θα επιταχύνει το άνοιγμα της οικονομίας της.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χώρα θα υιοθετήσει σημαντικότερες φορολογικές περικοπές, καθώς και ότι θα διατηρήσει τη συνέχεια των μακροοικονομιών της πολιτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης