Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Μια συμφωνία για το Brexit μέσα σε επτά ημέρες θα ήταν πιεστική

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Μια συμφωνία για το Brexit μέσα σε επτά ημέρες θα ήταν πιεστική
Είναι «πιθανώς πιεστικό» να περιμένει κανείς ένα deal για το Brexit μέσα στις επόμενες επτά ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Jeremy Hunt
Η διασφάλιση μιας συμφωνίας για το Brexit είναι απίστευτα περίπλοκη, δήλωσε σήμερα (8/11/2018) ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Jeremy Hunt, τονίζοντας, παράλληλα, πως είναι «πιθανώς πιεστικό» να περιμένει κανείς ένα deal μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής υποστήριξης για μια συμφωνία, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση ενός ομαλού «διαζυγίου» από την ΕΕ εισέρχονται στο τελικό τους στάδιο.
Όμως, ένα σημαντικό εμπόδιο βρίσκεται στον δρόμο της: μια συμφωνία για την αποφυγή σκληρών συνόρων στην Ιρλανδία.
«Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία, διότι συμφέρει όλες τις πλευρές να επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Hunt, μιλώντας από το Παρίσι.
«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες επτά ημέρες, ο Hunt απάντησε:
«Νομίζω ότι επτά ημέρες πιθανώς να είναι πιεστικές».
«Είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε μια τελική συμφωνία από το κοινοβούλιο για τον απλό λόγο ότι η Theresa May δεν πρόκειται να υπογράψει μια συμφωνία που είναι ασυμβίβαστη με το γράμμα και το πνεύμα του δημοψηφίσματος», πρόσθεσε ο Hunt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης