Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπη με νέα «καμπάνα» η BHP Billiton, για την περιβαλλοντική καταστροφή στη Βραζιλία

Αντιμέτωπη με νέα «καμπάνα» η BHP Billiton, για την περιβαλλοντική καταστροφή στη Βραζιλία
Αντιμέτωπη με νέα «καμπάνα» η BHP Billiton
Το ποσό των 5 δισεκ. βρετανικών λιρών αξιώνουν από τη BHP Billiton οι συγγενείς των 19 θυμάτων από την περιβαλλοντική καταστροφή στη Βραζιλία, το 2015.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η δικαοσύνη του Λίβερπουλ.
Τον περασμένο Ιούνιο, μπήκε στον «πάγο» για τα επόμενα δύο χρόνια η απόφαση της βραζιλιάνικης δικαιοσύνης με τις κολοσσιαίες εξορυκτικές Vale και BHP Billiton, οι οποίες έχουν κληθεί να καταβάλλουν το ποσό των 155 δισεκ. ρεάλ (περίπου 41 δισεκ. δολάρια) για την κατάρρευση του φράγματος, το 2015, που προκάλεσε μία ασύλληπτη καταστροφή.
Οι Vale και BHP Billiton, ιδιοκτήτριες της τοπικής Samarco, καλούνται, επίσης, να πληρώσουν επιπλέον 20 δισεκ. ρεάλ στις πολιτείες των Minas Gerais και Espirito Santo, απόφαση που πιθανότατα θα λάβει δίχρονη παράταση, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Το φράγμα της Samarco στη Minas Gerais, κατέρρευσε τον Νοέμβριο του 2015, προκαλώντας τον θάνατο 19 ανθρώπων και μολύνοντας τρομακτικά την περιοχή.
Μετά το ατύχημα, η Samarco αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τερματισμό δραστηριοτήτων.

Πτώση κερδών

Υποχώρηση της τάξεως του 37% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της BHP Billiton το οικονομικό έτος 2017/2018 (λήγει στα τέλη Ιουλίου), με το ποσό να διαμορφώνεται στα 3,71 δισ. δολάρια, έπειτα από εφάπαξ πλήγμα (5,1 δισ. δολάρια) που επέφεραν τα έξοδα απομείωσης περιουσιακών στοιχείων.
Θετικά συνέβαλε η αύξηση των τιμών στα βασικά εμπορεύματα.
Σε αντίθετο κλίμα, η χρηματιστηριακή αξία της μεγαλύτερης εξορυκτικής εταιρείας του κόσμου ενισχύθηκε κατά 33% στο Λονδίνο, για την ίδια χρονική περίοδο, στα 94,42 δισ. βρετανικές λίρες.
Σε όρους EBITDA, τα κέρδη αυξήθηκαν στα 8,93 δισ. δολάρια, επισημαίνεται.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα μέσα στον μήνα, η British Petroleum (BP) θα εξαγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της BHP Billiton στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς, με προσφορά ύψους 10,5 δισ. δολαρίων, «έβγαλε νοκ άουτ» τη Chevron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης