Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Χωρίς backstop για την Ιρλανδία, δεν θα υπάρξει ούτε συμφωνία για το Brexit ούτε μεταβατική περίοδος

Barnier: Χωρίς backstop για την Ιρλανδία, δεν θα υπάρξει ούτε συμφωνία για το Brexit ούτε μεταβατική περίοδος
Η ΕΕ δεν θα συνάψει καμία συμφωνία εξόδου με τη Βρετανία, ούτε θα προσφέρει στο Λονδίνο μια μεταβατική περίοδο, χωρίς μια συμφωνία για τα ιρλανδικά σύνορα, προειδοποίησε ο Michel Barnier
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα συνάψει καμία συμφωνία εξόδου με τη Βρετανία, ούτε θα προσφέρει στο Λονδίνο μια μεταβατική περίοδο μετά το Brexit, χωρίς μια συμφωνία που να αποτρέπει τη δημιουργία «σκληρού» συνόρου στην Ιρλανδία, προειδοποίησε σήμερα (6/11/2018) ο επικεφαλής διαπραγματευτής του μπλοκ, Michel Barnier.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Peter Pellegrini, ο Barnier δήλωσε ότι θα επιδιώξει να συμφωνήσει το 100% ενός προσχεδίου συμφωνίας για το Brexit με το Λονδίνο.
«Δεν βρισκόμαστε ακόμα στο 100%», δήλωσε ο Barnier.
«Αυτό που λείπει είναι μια λύση για το ζήτημα της Ιρλανδίας», πρόσθεσε.
«Χωρίς backstop δεν θα υπάρξει συμφωνία και δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος.
Αυτό είναι βέβαιο», τόνισε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ.
Ο Barnier δήλωσε ακόμη ότι η ΕΕ εργάζεται για να βελτιώσει την προσφορά της για το λεγόμενο backstop, όπως λέγεται η δικλείδα ασφαλείας που επιθυμεί το μπλοκ για να εξασφαλίσει ότι θα διατηρηθούν ανοιχτά τα ιρλανδικά σύνορα, ανεξάρτητα από τις συνέπειες του Brexit, αλλά τόνισε ότι αυτή η συμφωνία πρέπει να είναι λειτουργική και παντός καιρού.
«Δεν μπορεί να έχει ημερομηνία λήξης.
Πρέπει να μπορεί να εφαρμοστεί, εκτός και μέχρις ότου βρεθεί μια άλλη λύση», συνέχισε ο Barnier.
Ο ίδιος δήλωσε επίσης, μιλώντας στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο «RTBF», ότι δεν μπορεί σε αυτό το στάδιο να δηλώσει ότι μια συμφωνία βρίσκεται κοντά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης