Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stockman (πρώην αξιωματούχος ΗΠΑ): Έρχεται επική υποχώρηση κατά 40% στη Wall Street

Stockman (πρώην αξιωματούχος ΗΠΑ): Έρχεται επική υποχώρηση κατά 40% στη Wall Street
Ο πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Reagan στις ΗΠΑ εκτιμά ότι στη Wall Street πλησιάζει διόρθωση κατά 40%
Για επικείμενη υποχώρηση κατά 40% στο αμερικανικό χρηματιστήριο προειδοποιεί ο David Stockman, ο οποίος υπηρέτησε ως διευθυντής του Γραφείου Διοίκησης και Προϋπολογισμού του προέδρου Reagan.
«Το fair value του S&P εισερχόμενος στη νέα ύφεση είναι πολύ πιο κάτω από 2.000 με 1.500 μονάδες, δηλ. κάτω από τα σημερινά επίπεδα» δήλωσε στο CNBC.
Αυτό απέχει πολύ από την πρώτη φορά που «εξέδωσε» μια τρομερή προειδοποίηση, αλλά αυτή τη φορά το τελευταίο πτωτικό πόδι είναι ένας πρώιμος τρόμος για τον πόνο που θα ακολουθήσει.
«Εάν είσαι ένας λογικός επενδυτής, χρειάζεσαι μόνο δύο λέξεις στο λεξιλόγιο σου: Trump και πώληση» επεσήμανε ο Stockman αναφερόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο και πρόσθεσε «παίζει με τη φωτιά στο αποκορύφωμα μιας μακροχρόνιος επέκτασης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εμπορικός πόλεμος είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμάζονται για ένα παρατεταμένο sell off.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Stockman έρχονται σε μια στιγμή που το αμερικανικό χρηματιστήριο προσπαθεί να συνεχίσει από την ανάκαμψη της προηγούμενης εβδομάδας.
Ειδικότερα, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,4% την εβδομάδα που έληξε στις 2 Νοεμβρίου του 2018, αν και σημειώνει απώλειες 6,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
«Θα εισέλθουμε σε ύφεση και θα έχουμε ακόμα μία διόρθωση στην αγορά που θα είναι σκληρή» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης