Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) προς Erdogan: Είμαστε καλύτερος σύμμαχος από ότι το Ιράν

tags :
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) προς Erdogan: Είμαστε καλύτερος σύμμαχος από ότι το Ιράν
Θα ήταν ατυχές για το ΝΑΤΟ, για τις ΗΠΑ και για το λαό της αν η Τουρκία έφευγε από τη βορειοατλαντική συμμαχία είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Την θέση ότι οι ΗΠΑ είναι καλύτερος σύμμαχος από ότι το Ιράν για την Τουρκία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Pompeo, υπογραμμίζοντας πως θα ήταν ιδιαίτερα ατυχές εάν η Τουρκία αποχωρούσε από το ΝΑΤΟ.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ιντιανάπολις WIBC και ερωτηθείς για το εάν η Τουρκία υπό τον Erdogan στρέφεται προς ανατολάς αντί προς δυσμάς και αν πλησιάζει η στιγμή που το μέλλον της στο NATO θα αμφισβητηθεί, ο Pompeo είπε πως ευελπιστεί πως όχι.
«Ελπίζω όχι.
Θα ήταν ατυχές για το ΝΑΤΟ.
Θα ήταν ατυχές για τις Ηνωμένες Πολιτείες (της Αμερικής) και νομίζω ότι θα ήταν ακόμη πιο ατυχές για τον λαό της Τουρκίας, αν συνέβαινε αυτό.
Ήταν μια δύσκολη σχέση κατά τη διάρκεια του πρώτου ενάμιση χρόνου της διακυβέρνησης Trump, αλλά υπήρξαν επίσης τομείς όπου είχαμε πραγματικές, σημαντικές επιτυχίες. Συνεργαζόμαστε σήμερα σε τμήματα της Συρίας για να αρνηθούμε στους τρομοκράτες ασφαλές καταφύγιο.
Τρομοκράτες που έχουν σχεδιάσει να επιτεθούν στην πολιτική αεροπορία των ΗΠΑ. Αυτά είναι σημαντικά αμερικανικά συμφέροντα» τόνισε ο Pompeo.
«Ελπίζω η Τουρκία και ο Πρόεδρος Erdogan να καταλάβουν ότι οι ΗΠΑ είναι καλύτεροι εταίροι από το Ιράν και ότι η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο Πρόεδρος Erdogan είναι να στηρίξει βαθύτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Pompeo, ο οποίος προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα επιστρέψουν όλες οι κυρώσεις που είχαν αρθεί από την κυβέρνηση Obama κατά του Ιράν, το οποίο χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερη τρομοκράτη παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης